CASE

E.ON fik konkrete værktøjer til at arbejde med innovation, og fik skabt en mere fremtidssikret kultur

E.ON

E.ON er verdens største privatejede energiselskab og arbejder i Danmark med fjernvarme samt salg af el og gas til virksomheder. E.ON distribuerer mange former for energi, bl.a. bæredygtige transportløsninger, både til el- og gasdrevne biler.

E.ON har oplevet et stigende behov for at forstå et marked i evig forandring og forbrugernes skiftende behov og nedsatte derfor en innovationsgruppe, der skal forbedre forretningen gennem innovation. Gruppen manglede dog værktøjer til at få implementeret en innovativ tankegang i hverdagen hos mellemledere i virksomheden.

At tænke innovativt og benytte innovations-værktøjer handler dog om kultur. Det behøver ikke tage flere timer - 10 minutter kan give uundværlig værdi.

Foto: E.ON

Casen kort fortalt

Udfordringen

Hvordan holder E.ON sig konkurrencedygtige i et marked og blandt forbrugere i evig forandring?

Hvilke innovationsværktøjer findes, som kan gøre innovation nemmere for E.ON?

Indsatsen

Gennem et uddannelsesforløb med tre workshops med deltagelse af mellemledere fra hele virksomheden, fik E.ON undervisning i og praktisk erfaring med konkrete og håndterbare innovationsværktøjer.

Samtidig blev der sat fokus på implementering af en innovationskultur i hverdagen og der blev etableret et fælles sprog om innovation.

 

Resultaterne

Den målrettede indsats resulterede i, at alle mellemledere i dag kan benytte vigtige innovationsværktøjer og bruge dem til at målrette idéer og gøre dem til forretning for E.ON.

Konkrete værktøjer der giver handlemuligheder, præciserer hvilket innovationspotentialer der findes i markedet og skaber et fælles sprog omkring innovation

Wilke var godt forberedt i forhold til workshoppen. Vi er blevet udfordret på vores måde at tænke på og har fået en række værktøjer, som vi let har kunne implementere i vores daglige arbejde.

Martin Jensen, Kundecenterchef hos E.ON

Vil du vide mere?

Kontakt os på tlf. 70 10 20 80 eller skriv til hej@wilke.dk