BRANCHEINDSIGT: Tele

Telebranchen ser nye udfordringer i øjnene med en allerede nu spæd integration med mediemarkedet

Kunderne efterspørger oplevelser uafhængig af tid, sted og platform og med høje krav til oplevelseskvaliteten. Derfor er der stort fokus på differentiering på parametre som service og produktudbud. Hvordan gør man det rigtige først?

Telebranchen er en stærkt konkurrencepræget branche, som med de sidste 10 års horisontale integration har skabt en lang række mindre selskaber. Selskaber hvis eksistensberettigelse oprindeligt lå i billige abonnementer købt online.

Sådan er det imidlertid ikke længere.

For mange selskaber handler det i dag om at kunne møde kundernes behov for underholdning i form af bl.a. film, musik eller lydbøger; hvor som helst og når som helst.
Branchen er i bevægelse mod strategisk integration med vigtige spillere i medieværdikæden og vertikalt med underleverandører.

Det er dog ikke nok at tilfredsstille forventningerne til underholdning.

Kundens forventninger er den sublime service; en rigtig wow-oplevelse. Som kunde skal man ikke forklare sig mere end en gang. Kunderne forventer viden om deres adfærd på tværs af alle kontaktpunkter.

Strategisk prioritering er nødvendig

Alle forventningerne kan imidlertid være svære at møde. I erkendelsen af at man ikke kan være alt for alle i alle kontaktpunkter, hvordan bliver man så det rigtige for de fleste dér, hvor det virkelig betyder noget? Hvordan sikrer man så gode oplevelser, at kunderne villigt anbefaler det bedste sted at være kunde til venner og familie?

Hvordan skabes og fastholdes den ”cutting competitive edge”, der får kunder til at strømme til og forblive kunde i ét selskab?

Wilke kan hjælpe i processen

Uanset om der er tale om strategiske, taktiske eller operationelle udfordringer forankret i en kulturel forandring, så har Wilke værktøjerne og ikke mindst erfaringen til at kunne gøre en forskel. Wilke er langt mere end et almindeligt analyseinstitut for den, der har behovet.

Kontakt os for at høre hvordan vi kan hjælpe dig

Julie Nygaard

Head of Media & Telco, Partner

+45 27 87 78 31

jny@wilke.dk

Gå til profil på LinkedIn

Vil du vide mere?

Kontakt os på tlf. 70 10 20 80 eller skriv til hej@wilke.dk