CASE

Evaluering af potentialet for MAGGI Juicy Chicken før produktlancering i de Nordiske lande

Nestlé - MAGGI Juicy

Den moderne forbrugers behov var udgangspunktet for MAGGI Juicy Chicken

Forbrugerne efterspørger i højere grad inspiration og nemme løsninger til aftensmaden, når de står i butikken. De mangler også viden om, hvordan man bedst håndterer råvarer for at få et godt resultat.

Nestlé ønskede med lanceringen af MAGGI Juicy koncptet at få aktuel og pålidelig viden, der kunne øge deres potentiale for succes ved en produktlanceringen. Produktet skulle matche den moderne forbruges ønsker og behov.

Et MAGGI Juicy produkt består af enkrydderblanding og en stegepose, som gør det nemt og hurtigt at tilberede saftige og velsmagende kødretter. Kombinationen af stegeposen og krydderierne gør, at der dannes en lækker sauce, der med fordel kan bruges som tilbehør til retten.

Nestlé ønskede input til optimering af koncept og produkt samtinput til en kommunikationsstrategi. Derudover ønskede Nestlé en dialog med detailhandelen i forbindelse med lanceringen.

Online undersøgelser testede synergien mellem MAGGI Juicy koncept og produkt

Wilke testede først produktet i et online spørgeskema, hvor forbrugernes koncept- og købsinteresse blev kortlagt

En række udvalgte forbrugere fik derefter tilsendt MAGGI Juicy Chicken produktet med posten og blev bedt om at afprøve det hjemme i deres eget køkken. Derefter fik de udvalgte forbrugere tilsendt endnu et online spørgeskema, der igen testede koncept- og købsinteresse, men også testede smag, fremgangsmåde etc.

Ved at teste MAGGI Juicy konceptet både før og efter forbrugerne havde prøvet produktet, kunne Nestlé få et klart billede af synergien mellem koncept og produkt og hvor der skulle justeres før lancering samt få input til lanceringsstrategien.

På baggrund af forbrugerundersøgelsen kunne Nestlé tage beslutninger om lancering baseret på indsigten i forbrugerne samt foretage små men væsentlige forandringer i konceptet før lanceringen for at optimere potentialet for succes.

Casen kort fortalt

Udfordringen

Hvordan optimeres potentialet for succes ved lancering af et helt nyt produkt på det Nordiske marked?

Indsatsen

Online undersøgelse der testede synergien mellem MAGGI Juicy koncept og produkt

In-home test af produktet blandt udvalgte forbrugere, med efterfølgende online skema for at teste koncept- og købsinteresse, samt vurdering af smag, fremgangsmåde m.m.

Resultaterne

Med analysen lykkedes det Nestlé Nordic at:

  • Identificere vigtige behov for ændringer på koncept niveau
  • belyse strategiske behov ved lancering
  • belyse potentialet for succes over for detailhandelen

Analysen har bekræftet succes potentialet for lanceringen. Den har været afgørende i beslutningerne omkring lanceringen, samt udformningen af konceptet og kommunikationen.

Karen Hee, Nordic Brand Manager hos Nestlé Nordic A/S

Vil du vide mere?

Kontakt os på tlf. 70 10 20 80 eller skriv til hej@wilke.dk